Välkommen till min lilla verkstad!


Här vill jag sprida ideér till vad man kan göra själv hemma, med barnen eller med mormor. Det skall inte behöva kosta mycket, bara vara roligt! :) Det känns ju lite konstigt att starta upp en blogg när det finns så många proffs där ute men jag tycker att alla skall kunna pyssla hemma även de som inte har mycket pengar, en cricut, big shot eller andra maskiner och verktyg, och jag har en väldigt enkel och rak stil på det jag gör så hoppas att jag inspirerar någon att sätta igång! :)

onsdag 29 september 2010

Gruv-kort

För ett tag sedan fick jag en beställning på ett kort till min systers arbetskamrat som skulle byta jobb. Det fick inte vara för sött och gärna något som hade med LKAB (gruvan) att göra. Att basfärgerna är grått det är ju givet men sedan visste jag inte alls vad man skulle hitta på. Så jag börjad tänka på vad gruvan egentligen är och självklart blev det malm-vagn och malmkulor. Då jag inte ville göra den rostig och skitig så blev det en helt ny blank vagn! :)


Jag hade en metallic-grå grund och på det så satte jag en grått papper som jag textat "Lycka Till..." på, rivit alla kanter och knölat ihop allt till en boll och sen veckat ut igen. Sedan snörade jag svart pappers-snöre tre varv runt om och fäste jag pappret med brads i form av skruvar.


Vagnen gjorde av svart papper som jag vikte till målat med crackle-accents för en lite grovare look. Till hjul använde jag stora svarta knappar, även de målade med crackle-accents och som malm-kulor tog jag platta pärlor som en gång i tiden var mitt halsband, men det var finare här! :)


Då det var över 30 namn som skulle skrivas på kortet så valde jag att skriva ut dem med grå text på vanligt papper. Ett grått papper från samma pappers-serie som det grå på framsidan fick ligga som grund och två tygblommor fästa med en skruv-brad, Fick ju inte vara ett sött kort men en blomma måste han ju ändå få när han slutar, och den är ju iallfall maskulint svart! :)

Ett ganska enkelt och stilrent kort som passar en gruvarbetare precis, och godkänt av de forna arbetskamraterna hörde jag rykterna säga...
Tack, alltid roligt att få beröm för det arbete man lägger ner! :)


tisdag 28 september 2010

Efterlysning..

Jag har fått efterlysning efter uppdatering här på bloggen men min förklaring är så att en gammal vän från till mig gick bort förra veckan. Jonahs helikopter kraschade i Afganistan och omkom tillsammans med 8 andra amerikanska soldater. Kvar blev hans unga fru Nina med tre små barn, varav en alldeles nyfödd. Så mina tankar har varit hos henne och hans övriga familj.
Det jag har lyckats fått gjort är ett kondoleanskort och den vill jag inte visa innan hon har fått det.

Så nu i helgen som var har vi varit här i Sandviken hos mina svärföräldrar och tagit det lungt.
Men imorgon är det nya tag som gäller då jag skall tillbaka till Uppsala och verkligheten. Först på möte på The Scrapbookstore och sedan besikta bilen. Men nu har jag varit ifrån mina pysselgrejjor för länge och har en massa ideer som skall komma till liv så jag hoppas få sitta imorgon och göra nåt av dem...
I brist på annat så gjorde jag ett litet bokmärke här igår kväll i min abstinens, jag fick använda mig av det som fanns när jag var på bortaplan! ;)


tisdag 21 september 2010

Blöj-tårta gjord av Lilla-syster...

Måste bara dela med mig av den här, det är en tårta gjord av blöjjor som min Lilla-syster Maja-Lisa gjorde åt sin svåger när de fick en liten pojke. Visst är den bara för söt!? :)




Helt underbara små skor fick hon till också, hon är så duktig hon! :)
Maja-Lisa; Jag förväntar mig en bättre beskrivning hur du gjort denna och om vad du satt på den här i en kommentar här nere! ;)



Inbjudnings- och placeringskort

Nu är vi (nästan) färdiga med inbjudningskorten till det stundande bröllopet, det har blivit några timmars klipp och klistrande men har man trevligt sällskap så flyger timmarna, kommer ha problem att vända tillbaka dygnet efter det här! :)

Men roligt är det och här är vad vi åstadkommit så här långt:


Det här är höljet till själva inbjudan. Först vikte vi till ett naturvitt papper och klistrade fast ett lite mindre pärlemorpapper som vi skrapat kanterna på och dekorerat med fjärilar (som jag skurit ut i vellum med hjälp av min cricut) halvpärlor i olika storlekar, skimmrande organza- och naturvitt sammetsband.

Korten skulle vara enkla och inte så plåttriga och inte för söta, jag tycker att vi lyckades med det.
Själv inbjudan kommer att se likadan ut med det naturvita och pärlemor-pappret och ev kommer bandet igen, men vi är inte helt säkra ännu innan de har skrivit ut dem färdigt.


Vi hann också med att göra placeringskorten:


Här använde vi samma papper och de två olika banden. Väldigt enkla men stilrena. Vi ville inte heller att dessa skulle vara för dekorerade för det skall ju finnas utrymme att dekorera borden utan att det skall bli "för mycket".

Så nu har vi kvar att göra programmen till kyrkan och sånghäften till mottagningen efteråt.
Tack än en gång för att jag får göra det här och tack så mycket till min "kompanjon" som känner bruden väl och leder mig rätt så att det passar henne!
Utan dig, dina smakråd och din hjälp så hade jag suttit och klistrat band fortfarande! :)

söndag 19 september 2010

Bröllops-verkstad och överraskning till lilla-syster

Igår satt vi och gjorde inbjudningskort till ett bröllop, fast än är vi inte färdiga, det är mycket jobb att få allt att stämma... Ska fortsätta imorgon igen. Och jag får ju inte heller visa resultat åt er heller ännu då brudparet själv inte har sett dem ännu! :)
Fast fina blir de! :)

Men här i veckan skickade jag iväg ett litet mix-paket till min lilla-syster Maja-Lisa, plockade ihop lite av allt möjligt jag har här hemma bla lite blommor, brads och massor av andra stickers och dekorationer. Det är så roligt att göra någon glad, speciellt när hon verkligen inte förväntade sig något sådant i posten! :)

Till det så hade jag gjort ett kort till henne, här är det:



Och insidan:



Den här texten såg jag på en tröja på Gina Tricot, man kan få ideér och inspiration överallt ifrån! Är man pyssel-skadad så är man, ser pyssel i allt! :)


fredag 17 september 2010

Nu börjar livet igen! :)

Idag blev det klart, jag ska börja arbetsträna för att komma ut i arbetslivet igen efter en lång tids sjukskrivning, men jag börjar inte vart som helst, jag skall vara på The Scrapbook Store på S:t Olofsgatan i Uppsala! Hur kul är inte det!? :)

Hoppar runt här på mina små rosa moln och ser så fram emot mina dagar där, en helt underbar liten butik som ni bara måste besöka!

Tack Josefine för att du tar emot mig, det betyder jättemycket för mig att du ger mig den här chansen! :)

torsdag 16 september 2010

Min första skiss-tävling

Jag var ju på bröllop i England här i slutet av augusti och där samlade jag in en massa olika saker att göra något roligt med och skicka tillbaka till brudparet. Fick till ock med Best man att betala en av brud-näbbarna för att hitta godis till mig! :) De tappade jag nånstan inder resan, men men... En hel del fick jag med mig iallfall.
När jag var på IKEA så hittade jag de djupa ramarna Ribba och har länge tänkt köpa sådana att göra små tavlor av Mio´s små saker från när han var liten, hans napp, första skor osv. Nu köpte jag två och tänkte att en skulle jag använda till Kerry och Louis bröllopsminne. Igår kikade jag på svensk scrapbooking´s sida och tittade på månadens skiss-tävling. Jag har aldrig varit med i någon tidigare så det är ju lite kul att prova på. Nu vet jag inte om jag har tolkat den som man ska men en tavla att skicka till england blev det iallafall.

Men det är så tråkigt att vår kamera är sönder, bilderna ger inte inte resultatet rättvisa... :/



Allt material är från bröllopet förutom bakgrundspapprerna och klädnypan!
Jag valde ett lite färggladare bakgrundspapper för att det inte skulle bli så blekt med det beiga och guldfärgade.



Här är deras namn och datum utklippt från inbjudningskortet satt på enfärgat brunt papper. Har skrapat kanterna och använt min bruna stämpel för att få ett lite sliten look. Bandet som löper längs med tavlan var runt bröllopstårtan och rosetten likaså.



Här är en liten presentask som låg på damernas platser med lite godis i, den har jag kapat lite snett för att få fram en lite roligare 3D effekt. Pappret med text bakom kom med inbjudan, det är ett brev från brudparet till gästerna. Och "wedding invitation" säger ju sig själv var den kommer ifrån. Gjorde samma sak med den som "rubriken" för att det skulle bli enhetligt.


Som tag har jag klippt ut brudparets monogram från en servett. För att fånga upp det färggladare pappret i bakgrunden så fick det bli bakgrund för hjärtat som även det fanns på inbjudningskortet.


Vi damer fick en liten present-ask och herrarna fick ett litet kort med en lotto-kupong innuti. Därifrån kommer det här vita pappret. Tanken är att istället för lotto-kupong kan de sätta dit ett kort på dem själva från den stora dagen istället, därav klädnypan. Men nu satte jag dit ett brunt papper bara för att det inte skulle bli så färglöst. Här ser man även rosetten som var på tårtan.


Här har jag sparat min "knapphåls-blomma" (eller vad man nu kallar det) med nål. De andra två nålarna kommer ifrån blomman brudens mor hade, tyvärr så överlevde inte hennes blomma (som var en stor vit kalla jag gärna hade velat ha med) resan hem. :( Nålarna fäste jag på en del av framsidan från männens gåva. Det stod egentligen "Lucky in love" på framsidan men jag tyckte det var bättre att bara använda ordet love för det här ändamålet.



Det är vad jag pysslat med ikväll, ska sätta in det som tävlingbidrag på http://www.svenskscrapbooking.se/ och hoppas att den blir godkänd, på skissen är bakgrundspappret runt och jag har en rektangel, ville inte klippa sönder den då jag tycker det är viktigare att få tavlan så bra som möjligt än att vinna en tävling! :) Men så får jag ju hoppas att jag får några röster också, så nu får ni rösta på mig, hade varit kul att få några röster iallafall i min första tävling! :)


De här champangeglasen med såpbubblor stod på bordet och självklart kom ju en med med mig, var ju som en lite snyltråtta där och plockade på mig smågrejjer! :) Den ryms att stå här framför men jag vet inte, tycker liksom inte att den passar riktigt in... Vad tycker ni, ska den vara där eller inte?


onsdag 15 september 2010

Ånej...

...vad hände nu? "Råkade" titta in på Panduro´s sida och hittade 70% katalogen och vips så satt jag där och så skulle de stänga ner sidan för säkerhets-nånting och då klickade jag på "till kassan" och så blev det beställt igen! Fast lite julklappar den här gången, och sånt som skall bli julklappar... Undanflykter!

Nä, jag skulle egentligen gå med i den där "100 alster innan nästa shoppingtur" som jag sett att det är en hel med och deltar i! Fast då om jag gör mina 30 födelsedagskort till dagis och inbjudningskorten och det andra som hör till så är jag ju uppe i 100 och får handla fritt igen, och då ska jag väl fira med ett köp också... :/

Ok, nu har jag köpstopp på riktigt!!! Nu är föråden fulla till max (när det sista kommer undrar jag vart jag skall sätta det...) så jag har ju material att jobba med... Daniel sa idag att varje gång det kommer ett paket till mig så tänker han att nu måste vi flytta till nåt större för här kommer vi ju inte få plats snart! Vi bor ju redan så litet så viss sanning har han ju i det... :)

tisdag 14 september 2010

En ny bebis...

Ja, den kom idag, min lilla bebis! :)
Först gjorde jag ett ärende inne i Uppsala på dagen, på vägen hem hämtade jag paket och väl hemma står det en kartong i hallen! Men inte packade jag upp den på en gång, självdiciplin....
Först var jag tvungen att packa upp de andra sakerna och sortera in dem, annars skulle de bli kaos. Först gick jag igenom paketet jag vunnit på tradera, hade det varit hälften så bra som det var så hade jag varit nöjd! Så fina saker, blommor, rosor, massa papper och 17 olika filtbårder (självhäftande, älskar dem!) och en massa mer, det var ett roligt paket! :) Från slöjddetaljer fick jag alla det där enfärgade papprerna som jag tipsade om, kom väldigt lägligt nu när jag skall prova min nya maskin, vill inte använda dyra finpapper till det.

Men sen så har jag suttit ett bra tag framför cricuten och mixtrat, det är ju en del trixande för att det ska bli rätt, men det tar sig! :) Jag vart lite förvånad då de inte ger födelsedagskort åt barnen på Mio´s dagis, det tycker jag de ska få, och frågade om det här innan sommarn och fick svar att de inte hade tid att göra några. Och snäll som jag är så erbjöd jag ju mig såklart att jag göra det åt dem... Ojdå, 30 födelsedagskort nån gång efter sommaren! :) Har inte haft riktig motivation till att börja göra dem men nu kom jag på att det är perfekt, har ju cartridgen create a critter med en massa söta små djur och Paperdoll med alla möjliga pojkar och flickor, så samtidigt som jag tränar och lär känna min maskin så gör jag ju korten! :) Nu är det mycket roligare att göra dem, resultat kommer sen...




(Bilder lånade från http://www.cricut.com/)

Kan lova att Mio var helt lyrisk när han kom hem från dagis och tittade ipå bilderna vilka figurer han kan göra! :)

Nu har jag mycket att göra den närmaste tiden, men det är så mycket roligare när jag har ett mål med mitt knåpande och inte bara gör dem och de får ligga och skräpa på hyllan... :/

En fråga jag funderar på; Kan man fortfarande kalla ett kort handgjort då det är en maskin som skär ut bitarna? :)

Idag...

...kommer min expression! :)
De ringde just från posten och sa att de kommer med den idag, och så kom mitt paket från Mikaela i fredags och idag skall jag hämta mitt paket från slöjd-detaljer och ett kit som jag vunnit på tradera!
Och igår så planerades ett projekt, inbjudningar till bröllop och det andra sakerna som hör till, fast vems det får jag inte säga för det är inte officiellt ännu... ;) Men jag känner mig så hedrad att få vara delaktig i det!

Vilken bra dag jag kommer få! :)

söndag 12 september 2010

Helgens arbete

På fredag åkte jag till IKEA och köpte kassett-lådor i olika storlekar. Sedan åkte jag till secondhand-butiken här i byn och köpte en stor bokhylla för 100:-.



Då började arbetet; sortera allt som tidigare legat i sänglådan in i kassett-lådorna och märka dessa med Dymo-maskinen, spillbitar, A4-papper, verktyg osv.
Har fortfarande allt löst och kan lätt lyfta sortimentskåpen (från Biltema) till bordet om jag vill det. De här skåpen är ju inte så djupa så bakom dem har jag radat upp glis-lådor från barnens IKEA. I dessa har jag bla min lilla lim-pistol, tänger och annat som man inte använder så ofta.
Mina papper 30x30 har jag i mappar från Panduro, de sticker ut lite men det kan jag leva med. Och det som inte får plats i hyllan har jag kvar i sänglådan, men nu slipper jag dra ut den hela tiden och framför allt så är det överskådligt nu! :)


Ber om ursäkt för den dåliga bilkvalitén, men vi ska köpa en ny kamera tills dess blir det bara mobil-bilder... 

torsdag 9 september 2010

Ett rosa kort..

Igår fick jag en beställning på ett kort till en flicka som fyller 10 år. I present ska hon få ett par örhängen. Det är en lite svår ålder 10 år, de vill vara stora tjejjer men ändå småflickor men jag körde på rosa, det går alltid hem och mycket bling bling.

Det var lite roligt för det här är det första kort jag någonsin gjort och fått betalt, inte för att jag ville ha betalt, det känns konstigt men jag hade till slut inget val, med löfte om att jag ska få göra fler kort till henne som hon inte får betala för! :)


Som ni ser så har jag gått lös med stämpeln rätt mycket men jag har fattat ordentligt tycke för dessa mörka kanter och lite slitna/smutsiga look. jag började med att göra en liten handväska som sedan bara blev ett kuvert, Det för att sätta örhängerna i och kortet med present skulle skickas med posten så det blev lite två-i-en kort. Som lås på locket satte jag en liten vit öljett, rosa papperssnöre och en brad i form av en rosa knapp. Sen använde jag två vita stora tygblommor och två små rosa som jag smutsade ner med brun stämpel och satte en liten bling bling i mitten. De små bling-stenarna köpte jag igår på Guldfynd, de är egentligen till för att dekorera mobiltelefoner med men jag tycker att de var alldeles perfekta för att använda till alla andra slags pyssel, de är ju redan limmade på baksidan och man kan klippa ut så många men vill ha på rad eller hur man vill och de sitter helt jämnt. Happy Birthday och några hjärtan i peel-off, första gången i mitt liv jag använder mig av dessa men säkerligen inte sista gången, så roligt att prova nya saker, blivit mycket de senaste dagarna; rörliga plast-ögon, peel-off och nersmutsning! :)



Här är det lilla kortet inne i kuveret som örhängerna sitter fast i. Jag valde blått band på denna för att fånga upp det blå i örhängerna och på insidan av locket.

Hoppas nu att flickan blir glad och får en fin födelsedag! :)

Och appropå födelsedagar så fick jag ett kort av min lilla-syster Maja-Lisa idag, även det handgjort och jättefint! :) Och en helt underbar tidning, vill ju flytta nu så jag får användning för all den inspiration den gav mig, speciellt pyssel-hörnorna! ;) Tack älskade du!


onsdag 8 september 2010

Expression...

...beställd! Yiihaaa! :D Inte en rosa men det blir nog bra ändå... :)
Det blev en från England via Ebay, gissa vem som kommer att sitta och vänta vid brevinkastet på att det skall dimpa ner en avi? Det blev 4 cartridge också, Plantin Schoolbook, Accent Essentials, Paper dolls och create a critter. Den sista var bara så "jag" och Mio kommer att älska dem! :)

Nu skall jag göra ett födelsedagskort som min kära vän Johanna beställt, det blir nog ugglan igen, hon älskade den! :)

Födelsedag och många askar blev det...

Idag har jag då fyllt år, fast det är ju inte lika kul längre att fylla år som när man fyllde 10! :)
Min födelsedag började jag med att bli serverad frukost på sängen, varit ute och ätit lunch och sedan varit hemma med min lilla familj och ätit tårta och hela kvällen satt jag och gjorde lite askar och dekorerade dem, man skall väl göra det man trivs mest på sin födelsedag! ;)

Passande för dagen så blev det först en del tårtbitar, materialet jag har använt kommer i huvudsak från ett av välkomstpaketen jag skrev om tidigare och från Panduro. Fanerfigurerna, barnvagnen och båten, hittade jag på Guldfynd, ja man kan hitta användbara saker över allt! :)







Jag började med en rosa, till den använde jag, ett rosa A4-papper, en rosa knapp, rosa organsaband, ljusrosa cardstock, vitt akvarellpapper, barnvagn i faner, vitt satinband och ett rosa band. För att täcka skarven av banden bak på asken fäste jag 3 pappersblommor med en söt liten brad med fågel på, Tagen hänger löst så man kan skriva några ord på baksidan av den.




Och sedan blev det en blå, här använde jag ett blått A4-papper, tygblommor med en en båt i faner, vitt sidenband och blårutigt band och för att täcka skarven satte jag några mindra blommor med en knapp-brad.





Och jag älskar ugglor, tycker att de blir så fina i tryck och med papper, har även använt dem när jag tryckt på tyg, de är rena och enkla och det tycker jag ju om. Jag såg en i en av mina tidningar och sedan ritade jag upp den på fri hand. Ögonen lånade jag från Mio´s pyssellåda men jag tycker ändå att de blev lite söta så de kommer jag absolut använda fler gånger! :)

Här fick jag användning för spillbitarna från de andra askarna. Till den här använde jag 3D tejp i olika tjocklekar/höjder för att få lite mer "liv" i henne. Använde en mörkbrun stämpeldyna längs alla kanter. Mörkbrunt och rosa satinban runt om och döljde kanterna med en rosett och knapp-brad.




Och till avslutning gjorde jag den här pyramiden med en fågel som jag såg i samma tidning som ugglan. Den är dock inte riktigt färdig, har ju tre sidor till att hitta på något kul med...
Här är det också spillbitarna som kommit till användning. Min mörkbruna stämpel som jag börjar bli riktigt fäst med och 3 olivfärgade flat-back dekorstenar.



Har haft en riktigt rolig kväll och jag blev nöjd med resultaten, nu är bara frågan vad jag skall göra med dem nu? :)

Panduro-paket

Idag kom det första av mina beställda paket, det var det från Panduro.
Här är vad jag beställde;







Snart har jag hela förråden fyllda och det är en sån härlig känsla att ha det man behöver hemma! :)

måndag 6 september 2010

Räkmacka?!

Min syster skrev i en kommentar här nere om vart jag funnit räkmackan när jag skall få mig en cricut? Vet inte om alla känner till talesättet "glida på en räkmacka" men det menas med att man haft riktig tur med någonting, att livet är enkelt!;)
Och jag svarade att jag tycker att jag förtjänar en liten tur på den här räkmackan efter alla uppförsbackar den senaste tiden. Och ja, det har varit ett ganska eller väldigt jobbigt år för mig men nu börjar jag komma mig tillbaka till livet! :)

Så egentligen så måste jag säga att det är för mig som för så många andra att pysslandet är som en slags terapi. Det är så skönt att bara komma bort ifrån allt en liten stund och bara tänka på små blommor och papperbitar! :) Blir bara lite irriterad över att jag inte packade mina lådor för länge sen. Men det var väl tid nu, jag träffade på en människa som sa de orden jag behövde höra för att ta det avgörande steget framåt, att verkligen bestämma mig för att nu får det vara nog, jag vill leva igen! Tack Marthe och Maja-Lisa, ni är guld värda! <3

Det ger en så mycket att se att man faktiskt klarar av att göra någonting själv, både att jag gör något men också att min son får använda sin kreativa sida och använda sin fantasi.
Då jag inte orkar pga sjukdom springa runt i olika parker eller badhus med honom så är jag så glad att vi får dessa stunder tillsammans, det där superaktiva får dagis stå för! ;)



Älskar dig!

Det här hade kanske nu inte så mycket med pyssel eller scrapbooking att göra men men...

söndag 5 september 2010

Mycket papper på ingång! :)

Som jag sa så satt jag härom kvällen och kikade runt och gjorde en del beställningar, de här fina/roliga/underbara papprerna hittade jag på tradera, jag var tvungen att fylla på förråden då de flesta av mina papper försvann i flytten! :(


Paperstudio, Boys Live To Rock
Mio vill ju spara långt hår och bli roll-i-rockare som sin farbror så dessa var jag ju bara tvungen att ha! :)


Paperstudio; Girls Live To Rock
Och en flickvariant, kunde inte låta bli...



Paperstudio; Boys and their toys
Visst var de här fina? Mio kommer att älska dem!

Pepper & Friends
Kommer att bli fina kort till barnen.



Paperstudio; Boho Chic
Jag älskar svart och vitt så de här ville jag också ha...



Dovecraft; Funky Vintage
Tyckte de här var fina och kommer absolut komma till användning då jag förutom svart och vitt har fastnat för brunt.

 

PaperStudio; Safari
Fast det här är nog min absoluta favorit, blev helt förälskad i dem! :)



Dovecraft; Jolly Happy Christmas
Och så var jag ju tvungen att ha lite mer papper till jul.

De från PaperStudio är 20 st 30x30 och de köpte jag på "köp nu" för 49:-
De från Pepper & Friends är 12 st 15x15 och "köp nu" 29:-
Och så har vi de från Dovecraft som även de är 12 st 15x15 och "köp nu" 20:-
Och frakten för alla dessa blev bara 37:- så jag är nöjd, 351:- för 100 st 30x30 och 36 st 15x15.
Nu vill jag bara att de ska komma så jag får använda dem! :)

Om du blev sugen så finns det ute fler och det är MikaelasScrapIn (tradera-alias) som säljer dessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...